Vrijland

Toen Chasing the Hihat nog in z’n kinder(werk)schoenen stond, was Vrijland een van onze eerste projecten. Sindsdien hebben we de vrouwen en mannen van Vrijland op meerdere locaties – en door weer en wind – mogen bijstaan. Van relatief bescheiden technische ondersteuning in 2013 bij Roest, naar volledige productiepartner bij het (magneet)terrein op de oostpunt in 2015 en de twee recentste edities op het strand van Blijburg. Vrijland is bekend komen te staan als vaste prik voor kwaliteit op bevrijdingsdag. En wij zijn er dan ook zeker trots op dat we al meerdere jaren ondersteuning kunnen bieden bij het creëren van een plek waar we vieren dat we kunnen vinden, voelen, geloven en zeggen wat we willen.

Nadia Duinkerk – Vrijland festival:

“Wat ik zoek in een productiepartner is vertrouwen. De zekerheid dat iemand ook jouw belangen behartigd. Dat het kostenplaatje beperkt blijft en transparant wordt gecommuniceerd. Wat ik verder belangrijk vind: volledig eigenaarschap over inhoudelijke kwesties, en dat ik op een duidelijke, onderbouwde manier wordt geadviseerd. Want als ik bij wijze van spreken de grootte van een podium wil verdubbelen dan moet dat gewoon gebeuren natuurlijk. Tegelijkertijd wil je dat de samenwerking meer is dan een opdracht uitzetten. Als organisator/Vrijland geef je namelijk, zeker ook in financiële zin, een flink deel uit handen. Het familiale gevoel dat in de loop van de jaren binnen de relatie met CTH is ontstaan, zorgt ervoor dat ik dit makkelijker los kan laten. Met ieder jaar is de synergie tussen ons verder gegroeid. Chasing voelt tegenwoordig echt als een gelijkwaardige partner in de productie.”

Sanne van weegberg – cth-productions:

“Sinds 2015 werk ik als sitecrew voor Chasing. Mijn tweede productie was Vrijland festival op de oostpunt. Ondanks dat ik ondertussen bij meer dan 50 evenementen heb gewerkt, houdt deze productie een historische betekenis voor mij. Tijdens de opbouw verliep alles vrij vlekkeloos. De hele dag door het losse zand klossen zorgde voor vermoeide kuiten en een halve zandbak in m’n schoenen maar het zonnetje scheen lekker en we zaten pas aan het begin van het seizoen dus de spieren waren nog vers. Afbouw, zondag 8.00: ondertussen is het een heel ander verhaal. Met windstoten van soms wel 90 km per uur werd ieder hek een enorme metalen kite. Omdat het onduidelijk was hoelang deze condities aan zouden houden moesten we alles wat om kon waaien die dag weghalen. Tot het echt te donker werd hebben we toen met zijn allen flink doorgepakt. Aan het eind was iedereen helemaal kapot maar ook volledig voldaan. Het is een lekker gevoel om te weten dat je elkaar in zulke gevaarlijke omstandigheden volledig kan vertrouwen. En ik vind het cool dat we gewoon zonder te maren ook deze manische zaak weer stralend hebben weten te klaren. Als het nu weer eens stormt tijdens productie en de nieuwere jongens zeggen hier wat over, dan is het antwoord vanuit de oude garde steevast: Och, dit is niks.. Vrijland 2015, you weren’t there men, you weren’t there..”

05.05.2018 – Blijburg Amsterdam

05.05.2017 – Blijburg Amsterdam

05.05.2016 – Blijburg Amsterdam

05.05.2015 – Oostpunt